Ampumaradan osoite on Kolarintie 40a, 95700 Pello.  Valtatie 21:ltä Kolarintie 40 kohdalta itään päin kääntyy tie, joka vie hiekkahallin edestä vasemmalla olevalle ampumaradan tielle.
Tuomuvaaran ampumarata on käytössä lumettomana aikana. Ampumaradalla on sähköinen hirvirata (75 m), kiväärirata (100 m), pistoolirata (25 m) sekä skeet-ja trap-radat. Trap-radan ja 100 metrin luodikkoradan yhtäaikainen käyttö on kielletty turvallisuussyistä.

Radat, rakennukset ja kulkutiet on merkitty aluekarttaan, joka on pysäköintialueen laidalla.
Ampumaradan järjestyssäännöt ja turvallisuusohjeet ovat luettavissa huoltorakennuksen ulkoseinällä ja kaikilla ampumapaikoilla. 

Radan käyttöehdot:
Ammunta radalla sallittu klo 9.00 – 20.00 välisenä aikana.
Ammuntojen aikana PUNAINEN LIPPU SALKOON.
Ammuntojen jälkeen huolehdittava jätteet jätesäiliöihin ja portit kiinni.
Radalla todetut laiteviat ilmoitetaan  toiminnanohjaajalle, puh. 040 357 9131.

Pellon riistanhoitoyhdistyksen jäsenet voivat vapaasti käyttää ampumarataa harjoituksiin. Varmimmin vuoron saa tekemällä varauksen. Varaus tehdään toiminnanohjaajan kautta, puh. 040 357 9131. Avaimen voi pyytää metsästysseurojen puheenjohtajilta tai toiminnanohjaajalta. Kaikki ampumaratavaraukset näette sivuston kalenterista.
Ulkopuoliset käyttäjät varaavat vuoron toiminnanohjaajalta ja suorittavat käyttömaksun 50,00 euroa/kerta hakiessaan avaimen radalle.

Hirvi- ja karhukoe

Hirvi- ja karhukokeiden ammuntojen aikana radat ovat suljetut muulta toiminnalta. Kokeessa  toimii valvojina kaksi valvojaa kahdesta seurasta (4 henk.), joilla kaikilla tulee olla ampumakokeen valvojan pätevyys.

Voimassa oleva metsästyskortti ja käytettävän aseen hallussapitolupa tai rinnakkaislupa oltava mukana. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.
Huom! Ilmoittautumisaikaa on 1 tunti ammuntojen alkamisesta. Eli lauantaisin viimeistään klo 11.00, sunnuntaisin viimeistään klo 13.00 ja tiistaisin viimeistään klo 19.00