HAASTEKISOJA EI OLE JÄRJESTETTY MUUTAMAAN VUOTEEN !!

HAASTEKISAN SÄÄNNÖT

Haastekisa on avoin kaikille Pellon riistanhoitoyhdistyksen alueella toimiville metsästysseuroille ja -seurueille sekä niiden jäsenille. Osanottorajoitusta / seura ei ole. Kilpailulajeina ovat hirvi ja haulikko. Sarjoina ovat yleinen ja alle 20-vuotiaat sekä hirviammunnassa naiset. Kukin ampuja voi osallistua vain yhteen sarjaan/laji. Hirveä ammutaan 4 + 6 laukausta 75 metrin matkalta. Seisoviin on aikaa yksi minuutti. Sallittuja ovat normaalit hirvikiväärit. Rata-aseita ei hyväksytä. Henkilökohtaisen kisan tasapisteissä ratkaisee kymppien määrä. Jos nekin ovat tasan, niin sitten katsotaan ysit jne.

Savikiekkoja ammutaan joko skeet radalla kaksi kierrosta tai trap radalla 5 x 5 laukausta. Tasatulokseen päätyneet kärkipään ampujat ratkaisevat paremmuutensa uusinnalla.

LAJI- JA SARJAKOHTAINEN JOUKKUEKILPAILU:

Yleisessä sarjassa joukkueeseen saa nimetä enintään 8 ampujaa sekä hirvi että haulikkoammunnassa, joista neljän parhaan tulokset lasketaan yhteen. Mikäli kahdella parhaalla joukkueella on sama pistemäärä, lasketaan mukaan yleisessä sarjassa joukkueen viidennen tulos, sitten kuudennen. Mikäli näinkään ei synny eroa, ratkaistaan kiertopalkinnon kohtalo ampumalla uusinta joukkueiden parhaiden kesken. (1 ampuja / joukkue) Kilpailija saa osallistua sekä hirvi- että haulikkokisajoukkueeseen. Sama ampuja saa edustaa vain yhtä seuraa.

Nuorten ja naisten sarjassa ei ole joukkuekilpailua.

JOUKKUEEN KOKONAISKILPAILUN YHTEISPISTEET:

Joukkueen pisteet muodostuvat laskemalla yhteen hirven neljä parasta tulosta ja haulikon neljä parasta tulosta neljän (trap) tai viiden (skeet) kertoimella. Parhaisiin pisteisiin huomioidaan seuran kaikkiin sarjoihin osallistuneitten tulokset. Siten myös naisten tai nuorten sarjoista voi tulla huomioitavia tuloksia. Mikäli kaksi ensimmäistä seuraa on tasapisteissä kaikkien lajien jälkeen, huomioidaan kummankin joukkueen viidenneksi sijoittuneet ampujat sekä hirvestä että haulikosta, jne. Kiertopalkinnot saa omakseen kolmella kiinnityksellä.

Tulkinnanvaraiset asiat ratkaisee S-miehinen eri seurojen edustajista koostuva jury. Puheenjohtajana siinä toimii järjestävän seuran edustaja. Ampuma-ajankohdan saavat seurat valita ilmoittautumisjärjestyksessä. Joukkueiden ulkopuoliset ampujat ampuvat joukkueiden jälkeen. Kilpailijoitten tulee esittää ennen omaa ampumavuoroaan voimassa oleva metsästyskortti.